Jeugdinformatie

JeugwerkTijdens EredienstenClubsCatechesatie
Jeugwerk
Algemene informatie

Wij vinden het erg fijn dat wij samen met een heleboel jeugdwerkers ons in mogen zetten voor het jeugdwerk in onze gemeente. Samen hebben wij het doel om deze jongeren tijdens deze momenten te leren kennen en daadwerkelijk te ontmoeten. Zo zal elke leiding op zijn/haar manier daar handen en voeten aan geven. Als jeugdouderlingen zullen wij de jeugd van 16 jaar en ouder deze aandacht proberen te geven.

Wij willen als gemeente graag dat alle jongeren de liefde van onze Heer in hun leven mogen ervaren en zich thuis mogen voelen in de kerk. Vanuit die behoefte hebben wij binnen de gemeente voor de jongeren vanaf 0 t/m 16 jaar een breed aanbod aan activiteiten. Oppas, clubs, catechisatie, jeugddiensten enz. Voor de jeugd 16+ gaan we samen op zoek naar hun interesses binnen de kerk. Misschien is er behoefte aan samenkomen met leeftijdsgenoten of doe je liever iets als oppassen of vindt je het leuk om mee te helpen een jeugddienst te organiseren. Het is allemaal mogelijk. We hebben een startkrant waarin al deze activiteiten overzichtelijk te zijn.

Er wordt hèèl veel gedaan voor en door iedereen en wat gebeuren er mooie dingen als wij ons samen inzetten voor het koninkrijk van onze Heer! Wij hopen dat jij meer en meer de kracht en de liefde van God in je leven zult voelen!

Heb je behoefte om eens met iemand te praten neem dan gerust contact met èèn van ons op.

Contactpersonen
Gerda Kwakkel
: 0525-621818
: 06-23265513
: gkwakkel@hotmail.com
Martine van de Weg
: 0525-631119
: 06-23767358
: famvandeweg@gmail.com
Tijdens Erediensten
Jeugddienstcommissie

Regelmatig worden er in de kerk jeugddiensten gehouden welke worden georganiseerd door de jeugddienstcommissie.

Deze commissie bestaat uit een aantal jongeren, een jeugdouderling en de dominee.

Wij denken als kerk, dat we voor de verschillende leeftijdscategorieën binnen onze jeugd iets te bieden hebben.

Samen kunnen we op deze manier onze jeugd wegwijs maken in het geloof en ze God’s liefde laten ontdekken.

Kindernevendienst

Kindernevendienst is er het gehele jaar door in alle ochtenddiensten. De kindernevendienst wordt gehouden tijdens de dienst. De kinderen ga na het gebed voor de opening van de schriften naar hun eigen dienst en komen weer terug in de kerkzaal naar de verkondiging. De kindernevendienst volgt haar eigen programma.

De indeling van de groepen is alsvolgt:

Groep A: groepen 1 t/m 3 van de basisschool
Groep B: groepen 4 t/m 6 van de basisschool
Groep C: groepen 7 en 8 van de basisschool
Op de achterzijde van de Karkeproat staat bij het preekrooster vermeld wanneer er voor welke groepen kindernevendienst is.

Kinderoppas

Elke zondagmorgen is er oppas voor de kinderen van 0 tot 4 jaar in een van de zalen van de kerk.

Er zijn elke week 3 vrijwilligers die daarbij helpen.

In de nieuwsbrief wordt wekelijks vermeld wie de daarop volgende zondag aan de beurt is.

Clubs
JE MAG ER ZIJN!

Voor groep 3, 4 en 5 van de basisschool is er club. Er wordt momenteel een eigen invulling gegeven aan de clubavond. Deze clubavond wordt 1 maal per twee weken gehouden tussen de start- en slotzondag.

HGJB

Voor de groepen 6 en 7 wordt gewerkt met clubprogramma’s van de HGJB.

Ook deze clubavond wordt 1 maal per twee weken gehouden tussen de start- en slotzondag. Aan het einde van het seizoen wordt er een spetterend kamp georganiseerd.

Rock Solid

Voor groep 8 van de lagere school en de klassen 1 en 2 van de middelbare school is er het programma Rock Solid van Youth for Christ.

Rock Solid is een dynamische club voor tieners in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar. Rock Solid laat tieners op een speelse wijze kennis maken met het christelijke geloof. De clubavonden draaien om thema’s die uit de leefwereld van tieners komen. Door middel van flitsende spelen, groepsgesprekken, een praatje van de leider en de preek van de week, wordt het thema uitgewerkt.

Rock Solid wil tieners laten ontdekken dat God relevant is voor hun dagelijks leven en dat geloven helemaal niet saai hoeft te zijn.

Solid Friends

Voor de tieners in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar is er het programma Solid Friends, ook van Youth for Christ. Solid Friends is een speciaal ontwikkeld concept voor jongeren-evangelisatie dat aansluit bij de leefwereld van deze jongeren. Solid Friends helpt kerken jongeren te laten ontdekken dat het geloof en de kerk nog steeds relevant zijn en Solid Friends doorbreekt ook het idee dat geloven saai is.

17+

Met de leeftijdsgroep 17 jaar en ouder zoeken we waar hun interesses liggen binnen onze kerk en zo kan het gebeuren dat sommigen jongeren club of kindernevendienst gaan geven, zich aansluiten bij bijv. de jeugddienstcommissie of als groep bij elkaar blijven komen om zo als leeftijdsgenoten elkaar te ontmoeten.

Catechesatie

De catechesaties worden gegeven door de predikant.

Jongerencatechesatie

Wij kennen de gewoonte dat jongeren vanaf de middelbare school catechisatie volgen.

Er zijn de volgende leeftijdsgroepen:

– 12-13 jaar;

– 14-15 jaar;

– 16 plus;

Afgelopen jaar werd iedere groep gemiddeld door 10 personen bezocht.

De catechisaties beginnen eind september en lopen door tot eind maart / begin april.

We komen om de twee weken bij elkaar en zo’n 12 keer per seizoen.

Belijdeniscatechisatie

De belijdeniscatechisatie begint vanaf januari en is wekelijks.

Rond of met Pinksteren is er de belijdenisdienst.