Servicecentrum

F.A.Q. gerangschikt per onderwerp
Website VragenNieuwsbrief VragenDonatiesGoede doelen
Website Vragen
Ik kan geen diensten beluisteren via de website?

Zorg ervoor dat Windows Mediaspeler de standaard speler is voor mediabestanden.

Via Configuratiescherm :

Ga naar Configuratiescherm en dan naar de optie “Standaard programma’s” en dan “Stel Standaard programma’s in”.

Maak Windows Mediaspeler de standaardspeler voor alle mediabestanden.

Via Internet Explorer :

Ga via de menubalk van Internet Explorer naar “Extra – Internet Opties – Programma’s – Standaard Programma’s”.

Klik in het nieuwe venster op “Stel programma toegang in en standaard computer instellingen” ( dit is de laatste, onderste optie ! )

Hierna selecteer je de optie “Microsoft Windows” en je drukt op de OK-knop.

Start Internet Explorer opnieuw op en het beluisteren moet nu wel lukken.

Via Google Chrome :

De Chrome browser zal bij het aanklikken van een dienst, eerst een muziekbestand gaan downloaden en niet meteen de dienst afspelen.

Dit muziekbestand komt links onderin je scherm te staan. Klik hierop en de dienst zal worden afgespeeld via Windows Mediaspeler.

Nieuwsbrief Vragen
Kan ik ook automatisch een email ontvangen als er een bericht wordt geplaatst op de website?
Tik in het onderstaande veld eerst je e-mailadres in en druk hierna op de knop “Abonneren” of “Opzeggen”.

Ondervind je problemen ? Stuur dan even een e-mail naar:goedeherderkerkoldebroek@gmail.com

Welk programma heb je nodig voor het openen van de nieuwsbrief ?
De nieuwsbrief kun je lezen met een programma dat PDF-bestanden kan openen.
Adobe reader is een bekend programma hiervoor en kun je downloaden via de volgende link : Adobe reader
Welke gebruikersnaam en wachtwoord heb ik nodig voor het openen van de nieuwsbrief ?
De nieuwsbrief is vanwege privacy redenen beschermd. De gebruikersnaam met bijhorend wachtwoord wordt gepubliceerd in de cimbaal en is te verkrijgen door te e-mailen naar:goedeherderkerkoldebroek@gmail.com
Donaties
Hoe kan ik een vrijwillige bijdrage doen?

Uw vrijwillige bijdrage en gift aan de kerk, kunt u storten op:

Rabobankrekening: 34.84.02.864

t.n.v. penningmeester Gereformeerde Kerk Oldebroek

Wat is het RSIN nummer voor belanstingteruggave ?
Indien u uw gift wilt aftrekken van de belasting kunt u  het volgende RSIN nummer gebruiken: 002716872.
ANBI status v/d gemeente ?

ANBIOnze gemeente heeft een verklaring van de belastingdienst dat zij wordt aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat uw giften aan de kerk fiscaal aftrekbaar zijn.

Als u een gift geeft, zowel eenmalig als periodiek, heeft u dus de mogelijkheid dit af te trekken bij de belastingdienst.

Om in aanmerking te komen voor een ANBI-beschikking moeten organisaties wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moeten het kerkelijke, levensbeschouwelijke, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen zijn. Onze gemeente valt in deze categorie. Ook instellingen die bijdragen aan het algemeen nut komen in aanmerking.

Andere voorwaarden zijn onder andere dat de instellingen geen winstoogmerk hebben, dat de feitelijke werkzaamheden voor meer dan 90% een algemeen belang dienen en dat de instellingen voldoen aan de eisen van de belastingdienst. Meer informatie over de ANBI-beschikking en het aftrekken van giften kunt u vinden via www.anbi.nl ofwww.belastingdienst.nl/giften.

Ook op onze eigen website staan relevante gevevens over de ANBI-status: ANBI gegevens

Goede doelen
Inleveren kunstoffen en oude metalen

De Gereformeerde kerk te Oldebroek zamelt al jaren kunststoffen en oude metalen in voor goede doelen.

KUNSTSTOF – ELKE 1E ZATERDAG VAN DE MAAND

Op elke eerste zaterdagmorgen van de maand tussen 9.00 uur en 11.00 uur kunt u de kunststoffen inleveren bij de Gereformeerde kerk, van Asch van Wijcklaan 2 Oldebroek.

Wat kan ingeleverd worden en wat niet:

• al het plastic wat knispert zoals broodzakjes, lege flessen of landbouwplastic niet en geen PVC of polyester.
  • Verder alle harde en zachte kunststoffen wel.

U hoeft niet perse te wachten op de eerste zaterdag van de maand. U kunt van maandag tot en met zaterdag ook uw kunststoffen deponeren in de container die op het erf staat van de familie Nagelhout, Oostendorperstraatweg 33a Oosterwolde/Elburg.

plastic-berg-van-werven

Tevens kunt u hier 6 dagen per week uw oude metalen brengen.

Hebt u veel aanbod van kunststof, bijvoorbeeld als u veel plastic afval heeft bij werkzaamheden, het opruimen van de zolder of schuur of tuinmeubelen, dan kunnen we u ook een Big Bag leveren, die opgehaald wordt als deze vol is.

Heeft u veel aanbod van oude metalen dan kunt u contact opnemen met:

: de heer van Loo
: 0525-632625

: de heer Snoek
: 0525-632986

Dan wordt er een afspraak gemaakt om het bij u op te halen.

Op deze pagina worden de meest voorkomende vragen beantwoord.

Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons een mailtje : goedeherderkerkoldebroek@gmail.com.