Oproep Zorgsaam Oldebroek

ZorgSaam Oldebroek zoekt coördinator en secretaris


ZorgSaam Oldebroek is aandacht voor elkaar. Het is gestart in 2016 als initiatief vanuit het DPGO (Diaconaal Platform Gemeente Oldebroek) en wordt nog steeds ondersteund door alle aangesloten diaconieën. Al meer dan zeven jaar maken wij mooie matches tussen mensen om eenzaamheid tegen te gaan. Voor mensen die een klein sociaal netwerk hebben kan het al heel prettig zijn als iemand één keer in de week een kopje koffie komt drinken en praten. Een klein gebaar met een groot effect. ZorgSaam Oldebroek bestaat uit onmisbare vrijwilligers, en om dit draaiende te blijven houden zijn we hard op zoek naar een coördinator en een secretaris! 1 van onze coördinatoren, Joke de Jong, stopt eind dit jaar en de bestuursfunctie van secretaris is al een jaar vacant.

Coördinator

Als coördinator beheer je de hulpvragen en de maatjes die zich aanmelden. Je gaat met hen in gesprek en matcht op basis van de kennismakingen hulpvragers met maatjes.

Onze huidige coördinator Joke: “Ik maak de match vaak op basis van intuïtie en de gesprekken die ik voer, wat past bij elkaar? Je ziet beide partijen maar een paar keer in kennismakingsgesprekken die je voert, dus soms is het een gok. Maar eigenlijk gaat dat altijd heel goed en zijn de contacten een groot succes. Bij meerdere koppelingen tussen hulpvrager en vrijwilliger is de “klik” zo goed dat er vriendschap is ontstaan. Dat soort mooie matches zijn voor mij een motivatie. Daar word je toch blij van!” De coördinator is om de week van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 12:00 telefonisch bereikbaar. Het aantal telefoontjes varieert: in de donkere maanden is het vaak wat drukker. Je ontvangt als coördinator een vrijwilligersvergoeding. Ook goed om te weten: als coördinator heb je een tweede coördinator naast je. Je deelt dus de verantwoordelijkheid.

Secretaris

De secretaris is de rechterhand van onze voorzitter. Als secretaris bereid je mede de bestuursvergaderingen voor en maak je de agenda en verstuur je deze (met bijbehorende stukken). Je wordt ondersteund door een goede notulist. Ook ben je verantwoordelijk voor de stichtingcorrespondentie en houd je de administratie bij. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG). Financiën hoef je niet bij te houden, dat doet onze penningmeester. Het is wel handig dat je met computers om kunt gaan.

Lijkt het je leuk om je aan te melden bij ons enthousiaste bestuur? Neem dan contact op met Wilma Rietberg via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 18131534. Meer informatie over ZorgSaam Oldebroek vind je op www.ZorgSaamOldebroek.nl.


Ook als je nog vragen hebt of een keer een vergadering bij wilt wonen nodigen we je van harte uit contact op te nemen. Hopelijk tot snel!