Creaclub

Wij –dames van de Crea-club- zijn graag creatief bezig. We maken graag kaarten voor allerlei gelegenheden. Ze staan altijd in de twee kaartenmolens in de grote hal van de kerk. Iedereen kan daar een kaartje uithalen en het geld in het glazen potje dat op tafel staat deponeren.

Momenteel hebben we geen speciale crea-ochtenden, maar ze zijn samengevoegd met de koffie-ochtend. Deze is altijd op de laatste dinsdag van de maand van 10.00 - 11.30 uur, in één van de zalen. Mocht er een bepaald evenement komen waarbij er extra creative tijd nodig is , dan kan dat altijd worden ingelast.

 

Wat maken we zoal?

Rond 2005 begonnen we eerst alleen met alleen kaarten, maar daarna ook andere spulletjes, en verkochten dat tijdens twee verkoop-momenten, de Actiedag in het voorjaar, en daarna in de nazomer met de Schapenmarkt. Niet grootschalig, maar wel een goed gevulde tafel met allerlei handgemaakte spulletjes. Sinds vorig jaar is daar ook de kerstmarkt bijgekomen. Wat kun u bij ons vinden? Gebreide sokken, gehaakte of gebreide baby- en kinderkleding. Sloffen, stola’s, poncho’s, raamringen, maar ook praktische spullen zoals boodschappentassen en gebreide dekens/kleden in allerlei kleurtjes. En natuurlijk ontbreken ook de kaartenmolens niet op deze drie verkoopdagen.

 

Goede doelen

We knutselen elke vier weken met ongeveer 8-10 dames in één van de zalen van de kerk. Op deze creatieve manier verzamelen we geld, wat altijd besteed wordt aan een goed doel. Dit kan echt van alles zijn. Al een paar jaar betalen we de Paaskaars en steunen wij diverse groepen van onze kerk, zoals het Jeugdwerk of Werkgroep Hongarije. Afgelopen jaren hebben we de ook plaatselijke doelen gesteund of verder weg in het buitenland.

Op deze bescheiden wijze hopen wij met onze hobby een klein verschil te maken voor diverse doelen die geld kunnen gebruiken.

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mw. M. Wieberdink-Rooiman
Mw. T. van Wijhe-Zonneveld
Mw. J. Nagelhout-van den Bosch