Creaclub

Wij –dames van de Crea-club- zijn graag creatief bezig. We maken graag kaarten voor allerlei gelegenheden. Ze staan altijd in de twee kaartenmolens in de grote hal van de kerk. Iedereen kan daar een kaartje uithalen en het geld in het glazen potje dat op tafel staat deponeren.

 

Covid…

Helaas maakte de Covid een eind aan deze gezelligheid. Nu de Covid enigszins op zijn retour lijkt te zijn, hopen we ook weer samen wat actiever te kunnen worden, maar we kunnenop moment dat wij dit schrijven nog niet met zekerheid zeggen wanneer dat zijn zal. Daarom willen we u verwijzen naar de Nieuwsbrief, want daarin zullen we laten weten wanneer we het weer aandurven om op te starten.

 

Wat maken we zoal?

Zo’n 13 jaar geleden begonnen we eerst alleen met alleen kaarten, maar daarna ook andere spulletjes, en verkochten dat tijdens twee verkoop-momenten, de Actiedag in het voorjaar, en daarna in de nazomer met de Schapenmarkt. Niet grootschalig, maar wel een goed gevulde tafel met allerlei handgemaakte spulletjes. Gebreide sokken, gehaakte of gebreide baby- en kinderkleding. Sloffen, stola’s, poncho’s maar ook praktische spullen zoals boodschappentassen en gebreide dekens/kleden in allerlei kleurtjes. En natuurlijk ontbreken ook de kaartenmolens niet op deze twee verkoopdagen.

 

Goede doelen

We knutselen elke vier weken met ongeveer 8-10 dames in één van de zalen van de kerk. Op deze creatieve manier verzamelen we geld, wat altijd besteed wordt aan een goed doel. Dit kan echt van alles zijn. Al een paar jaar betalen we de Paaskaars en steunen wij diverse groepen van onze kerk, zoals het Jeugdwerk of Werkgroep Hongarije. Afgelopen jaren hebben we de ook plaatselijke doelen gesteund, zoals de Voedselbank, de Wensambulance en het Kooiveen. En we hebben geld gedoneerd aan Mercy Ships en een kindertehuis in Indonesië.

Op deze bescheiden wijze hopen wij met onze hobby een klein verschil te maken voor diverse doelen die geld kunnen gebruiken.


Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Mw. M. Wieberdink-Rooiman
Mw. T. van Wijhe-Zonneveld
Mw. J. Nagelhout-van den Bosch